Hyr kontorsväxter för bättre arbetsmiljö, hälsa och produktivitet

Hyr kontorsväxter av Terraplants

Hyr växter till kontoret med Terraplants - så fungerar det

Funderar ni på att hyra växter till er arbetsplats? Då har ni hittat helt rätt! Vi på Terraplants är specialister på att hyra ut kontorsväxter, men också på att ta hand om dem. Vi hjälper er med allt från kostnadsfri rådgivning, till att leverera rätt växter till er arbetsplats. Självklart hjälper vi till med skötsel av era växter. Njut av alla fördelar med kontorsväxter, utan att behöva tänka på det krångliga.

Boka ett kostnadsfritt möte med oss. Någon av våra växtinredningsexperter kommer ut på plats för att berätta om hur det går till att hyra kontorsväxter. Våra professionella växtinredare har kunskap, erfarenhet, känsla och full koll på de senaste trenderna inom växter och arbetsmiljö. De lägger upp en plan för möjliga och smakfulla växtinredningar och kontorsväxter tillsammans med er. Väljer ni sedan att anlita oss levererar vi växterna och ger er växtservice, då inkluderas även växtgaranti. På så vis har ni alltid friska och fina växter i topptrim på arbetsplatsen.

Dags att hyra växter till kontoret? – så går det till från första möte till leverans och växtservice

1. Vi kommer ut till er för ett kostnadsfritt möte

 

Våra professionella växtinredare kommer ut till er arbetsplats för att berätta om hur vi kan hjälpa er. Vi erbjuder ett kostnadsfritt växtförslag som skräddarsys efter ert behov, budget och förutsättningar i kontorsmiljön. Därefter gör vi en behovsanalys där vi lär känna er bättre, vilket gör det enklare att förstå behov och önskemål. Till exempel vilka växter, färger och känslor ni önskar. Vi tipsar gärna om bra idéer, samt visar inspiration som hjälper er att välja det bästa till er arbetsplats.

Mötet är helt kostnadsfritt. Vi bjuder nämligen alla våra kunder på en fri första konsultation. Rådgivning under avtalstiden bistår vi också med. Till exempel om ni skulle vilja se över er växtinredning på kontoret.

2. Kartläggning av kontorsmiljön

 

Vi tittar på er arbetsmiljö för att se vilka möjligheter och eventuella utmaningar som finns. Det gör vi genom att analysera belysning, temperatur, behov av ljuddämpning och avskärmning. Vi tittar även på andra faktorer som takhöjd, eventuella utrymningsvägar, ventilation med mera som kan påverka personalens och växternas trivsel.

Detta ger oss rätta förutsättningar för att ta fram ett förslag på vilka kontorsväxter ni kan hyra. På så sätt kan vi anpassa vilka växter som passar bäst för just ert kontor, användningsområden och hur ni arbetar.

3. Vi tar fram en fri offert med växtförslag

 

Efter vårt möte och genomförd behovsanalys, så vet vi vad ni önskar och vilka möjligheter som finns. Utifrån den informationen tar vi fram en offert för hyra av kontorsväxterna. I offerten presenterar vi följande:

 • Förslag på växter, mossa, krukval, konstväxter och annan växtinredning.
 • Ritning över arbetsplatsen inklusive bilder så att ni kan se hur det kommer att se ut och vart växterna kommer att placeras.
 • Sammanfattning som visar exakt vad som ingår när ni hyr kontorsväxter.
 • Tydlig översikt av prisbilden.

4. En bra start​ med ett tydligt avtal

 

När ni har tittat igenom offerten kan vi diskutera olika växtalternativ i förhållande till underhållsbehov, estetiska preferenser, budget och annat. Det här gör vi för att ni ska få kontorsväxter och växtinredning som verkligen passar till er. Om offerten behöver uppdateras efter den diskussionen ser vi till att det blir gjort omgående. Därefter skickar vi ett digitalt avtal för säker signering via BankID. Detta för att det ska vara så tydligt för båda parter och ge en bra grund för ett långsiktigt samarbete.

5. Leverans av kontorsväxter

 

 • Växterna levereras till er 2-4 veckor efter signering. Vi kontaktar er för att boka en dag och tid som passar.
 • Växterna levereras färdigplanterade på vagnar för enkel leverans. Vi stämmer av med er hur det ser ut i anknytning till era lokaler. Till exempel i avseende dörröppningar och hissar, vilket kan vara avgörande vid leverans av större växter.
 • Den kontakt som bokat in växterna behöver inte vara på plats när vi levererar kontorsväxterna, men vi gör en avstämning med någon hos er för att stämma av gällande det vi har kommit överens om.

6. Löpande växtservice

 

Ni får er första växtservice inom 3 veckor efter att växterna har levererats till era lokaler. Därefter utför vi växtservice varje eller var tredje vecka.​ I växtservicen ingår bland annat att vattna, tillföra näring, bindning, beskärning, påfyllnad av planteringsmaterial, uppfräschning, damning samt förebyggande av ohyra och bekämpning med biologiskt medel vid eventuell uppkomst. Vi har även en växtgaranti som innebär att vi byter ut växter som har mist sitt prydnadsvärde.

För oss är det viktigt med ett personligt engagemang när vi hjälper våra kunder som hyr kontorsväxter av oss.​ Därför tilldelas ni en dedikerad serviceperson. Allt för att ni ska få en så hög kvalitet och god kommunikation som möjligt.

Det här erbjuder vi när ni ska hyra växter till kontoret

Växtservice med kvalitet

Förstklassig, kundanpassad och personlig växtservice som låter era växter sprida skönhet och bidra till en hälsosam arbetsmiljö under lång tid. Inkluderat är växtgaranti för ständigt fräscha växter.

Läs mer om vår växtservice

Hyr kontorsväxter för ökad hållbarhet och förbättrad arbetsmiljö

Att hyra växter till kontoret är ett enkelt, effektivt sätt att förbättra både er arbetsmiljö och samtidigt arbeta aktivt med ert hållbarhetsarbete. Att hyra växter till kontoret kan dämpa ljudnivåer, förbättra luftkvaliteten, motverka torr luft samt sänka koldioxidhalten i luften.

Växter på kontoret har även en mycket god effekt på den mentala arbetsmiljön. När vi omger oss med grönska i annars tråkiga och sterila arbetsmiljöer erbjuds vi bättre möjlighet till återhämtning och avslappning. Växterna på kontoret hjälper till att minska stress på jobbet och kan öka produktiviteten hos medarbetare med upp till 15%. Vi både mår och presterar bättre när vi har växter omkring oss. Bland annat så visar forskning sammanställd av organisationen Green Plants for Green Buildings att kontorsväxter leder till:

 • 15 % högre produktivitet.
 • 15 % högre kreativitet.
 • 37 % lägre ångest och spänningar.
 • 38 % minskad trötthet.

När ni hyr kontorsväxter så visar ni att ni har ett långsiktigt och omtänksamt förhållningssätt till människor och miljö. Växterna är inte bara vackra och hälsosamma, de bidrar även till en ökad biologisk mångfald och mer natur i stadsmiljöer.

Kontakta oss så berättar vi mer

Så arbetar vi på Terraplants med miljö- och hållbarhet

Det går dessutom att förbättra hållbarhetsarbetet genom att ta hänsyn till var växterna kommer ifrån, hur de transporteras och sköts samt om de hanteras cirkulärt. Terraplants miljö- och hållbarhetsarbete är en grundläggande värdering som genomsyrar allt vi gör. Vi tänker göra allt vi kan för att bidra till en grönare planet och inspirera andra att följa med på den hållbara resan.

Läs mer om vårt miljö-och hållbarhetsarbete

Vanliga frågor vid hyra av kontorsväxter

Vi erbjuder ett brett sortiment av kontorsväxter för uthyrning. Vi inleder alla våra samarbeten med att presentera förslag på växter efter era specifika önskemål, behov och kontorets förutsättningar. På Terraplats kan vi erbjuda en mängd olika växter med allt från större träd, mossa, ormbunkar, konstväxter och annat som skapar en härlig arbetsmiljö.

Det här ingår i vår växtservice:

 • Växterna får vattning och näring. Våra kunniga växttekniker övervakar växterna noggrant, ser alltid till deras bästa, och ger dem en individuellt anpassad skötsel. Det här resulterar i välmående och välskötta växter.
 • Regelbundna bindnings- och beskärningsåtgärder för vackrare växter och en estetiskt tilltalande atmosfär på kontoret. Samtidigt främjar detta växternas hälsa och tillväxt.
 • Påfyllnad av planteringsmaterial så att växterna har rätt jord och näring för att fortsätta blomstra. Vi toppar jorden med en svart flis som bidrar till att hålla kvar fukten och kolet i jorden. Det sparar vatten samtidigt som växterna får de nödvändiga resurserna för en sund tillväxt.
 • Preparering och åtgärder med biologiska medel bidrar till att hålla ohyra borta. Våra välutbildade växttekniker säkerställer en sund miljö för era växter, samtidigt som den biologiska balansen bevaras. Vi behandlar jorden redan vid plantering och gör kontroller innan leverans.
 • Regelbunden damning och uppfräschning håller växterna rena och fräscha i torra kontorsmiljöer. Det är något som även det bidrar till en behagligare arbetsmiljö.
 • Växtgaranti. Vi byter ut växter som har mist sitt prydnadsvärde.

 

Kontorsväxter och växtinredning på arbetsplatser har många fördelar. Förutom att kontorsväxter är vackra att se på och ger liv åt sterila kontorsmiljöer så förbättras både inomhusmiljön och luftkvaliteten. Växter på kontoret fungerar även som en naturlig ljudabsorbent som dämpar buller, motverkar torr luft, minskar stress och ökar produktiviteten med upp till 15% jämfört med arbetsplatser utan grönska. Kontorsväxter och gröna rumsavdelare bidrar också till lugna och behagliga arbetsmiljöer som främjar koncentration, privata möten och avkoppling, samtidigt som de är en central del av miljö- och hållbarhetsarbetet.

Varje arbetsplats är unik och har sina egna speciella förutsättningar. Våra kunder har också sina egna personliga behov och önskemål. Till följd av just detta skräddarsyr vi den bästa växtinredningen för just er arbetsplats tillsammans med er.

Vi levererar bland annat:

 • Kontorsväxter och växtinredningar för både inom- och utomhusmiljöer
 • Växtväggar och växttavlor
 • Mossväggar och tavlor
 • Mobila växtväggar som rumsavdelare

Här kan du få inspiration och se flera exempel på hur vi har hjälpt olika kunder.

En växtvägg är ett effektivt och kreativt sätt att få in mycket grönska inomhus samtidigt som det sparar plats eftersom växterna inte tar upp någon golvyta. En växtvägg är ett konstverk i sig och ger ett mäktigt intryck. Samtidigt kan den förbättra både den fysiska och mentala hälsan på jobbet.

 

En växtvägg passar bra på arbetsplatser som vill:

 • Ta in mycket grönska men som har begränsat med utrymme till förfogande.
 • Skapa en levande och välkomnande miljö i foajéer, receptioner och allmänna utrymmen.
 • Förbättra inomhusmiljön och få en naturlig ljuddämpning.
 • Hålla en jämn inomhustemperatur. Växtväggar bidrar till att hålla luften sval på naturlig väg genom att växterna reflekterar solenergi.
 • Skapa ett levande konstverk som bidrar till att ge en känsla av att vara ute i naturen.

Terraplants designar växtväggar som skräddarsys till att passa varje kunds olika förutsättningar och behov. Vi börjar alltid med att komma ut till en ny kund för att mäta ytor, undersöka lokalernas förutsättningar, samt prata med kunden om hur växtväggen ska se ut. Det går att göra växtväggen i olika varianter och med olika växter. Till exempel kan den göras som en fast installation eller genom att plantera växterna i moduler. Växtväggar går både att hyra och köpa. Dessutom sköter vår kunniga och erfarna personal kontinuerligt om växterna, vilket bidrar till maximalt värde.

Hyr växter till växtvägg av Terraplants

Vår växtgaranti innebär att vi kostnadsfritt byter ut de växter som har mist sitt prydnadsvärde. Växtgarantin gäller endast om de givna förutsättningarna inte har förändrats. Till exempel genom ovarsamhet eller att växten har omplacerats.

Det är möjligt att köpa växter och krukor av oss. Understrykas bör dock att det finns många fördelar med att hyra kontorsväxterna. Det är mer kostnadseffektivt alternativ och ger dessutom fler valmöjligheter. Ni får också en professionell installation, expertrådgivning samt hjälp med skötsel och underhåll. När ni hyr kontorsväxter till er arbetsplats kan ni njuta av växternas alla fördelar utan att behöva tänka på allt arbete runt omkring.