Inreda med växter på kontoret – så lyckas ni

Av: Sandra Nilsson – Växtinredare

Med hjälp av Terraplants växtinredning kan du skapa en trivsam och hälsosam arbetsmiljö som både imponerar på besökare och främjar välbefinnandet hos dina medarbetare. Genom att beakta detaljer i valet av växter och deras placering kan du säkerställa ett vackert och funktionellt resultat för ditt kontor.

Inreda med växter på kontoret – så lyckas ni

Trenden att inreda med växter på kontoret växer sig allt starkare och spelar en viktig roll i att skapa en positiv arbetsmiljö. Vad ska man tänka på och hur går man tillväga för att skapa trivsel på kontoret med hjälp av växter? I den här artikeln kommer vi att utforska hur ni kan skapa en trivsam och produktiv arbetsplats med hjälp av växtinredning..

Vad ska man tänka på när man inreder med växter?

Målet med växter på kontoret är att skapa en hälsosam och inspirerande arbetsmiljö som främjar både kreativitet och samarbete. Innan man funderar på att hyra in ett växtföretag som kan hjälpa till med att inreda med växter på kontoret bör man överväga vilken funktion man vill att växterna ska fylla. Växtinredningen kan ha flera syften för att förbättra arbetsplatsen, och några av de vanligaste aspekterna inkluderar:

Hälsosam arbetsmiljö: Växterna ska bidra till att förbättra luftkvaliteten och syresättningen, vilket skapar en hälsosam och energigivande miljö för de anställda.
Stressreducering: Växterna ska skapa en lugn och avkopplande atmosfär som minskar stressnivåerna hos medarbetarna.

Estetiskt tilltalande: Växtinredningen ska vara vacker och bidra till att skapa en trevlig arbetsmiljö för alla som vistas där.

Hur använder ni ytor och hur önskar ni använda ytorna: Innan ni börjar inreda med växter är det dock viktigt att förstå ert kontorsutrymme. Titta på ljusförhållanden, temperatur och utrymmet som finns tillgängligt för att skapa förutsättningar för ett bra resultat när ni integrerar växter i era kontorsutrymmen. Det finns ett brett utbud av växter som passar för kontorsinredning, från små skrivbordsväxter till större golvplantor. En väl avvägd inredning med växter innebär att skapa en balans mellan olika typer av växter och deras placering. Genom växter kan ni dessutom lyfta en yta väsentligt genom möjligheten att skärma av med växtväggar, jobba ljuddämpande eller öppna upp en yta och skapa harmoni.

Kontakta oss för behovsanalys

Tips när ni ska inreda med växter på kontoret

Se över vilka områden som får mest solljus och vilka som är mer skuggiga. Detta hjälper er att välja växter som passar bäst för varje plats. Fundera på vilken typ av växter som skulle komplettera kontorets inredningsstil och samtidigt trivas i de befintliga ljusförhållandena. Vissa växter, särskilt växter med stora blad, fungerar som naturliga ljudabsorbenter och kan hjälpa till att minska bakgrundsljud och skapa en lugnare arbetsmiljö.

Förutsättningar för att lyckas inreda med växter på kontoret

När det är dags att välja växter till ert kontor är det viktigt att ta hänsyn till ytterligare några detaljer för att lyckas med er växtinredning:
Ljusförhållanden: Olika växter trivs bäst under olika ljusförhållanden. Vissa växter behöver mycket sol och trivs bäst i starkt ljus, medan andra trivs bättre i skuggiga områden. Terraplants kan hjälpa er att välja växter som passar perfekt för ert kontors specifika ljusförhållanden.
Underhållsnivå: Om ni har begränsad tid för skötsel kan ni välja växter som kräver minimalt med vård och underhåll. Terraplants kan rekommendera lättskötta växter som behåller sin skönhet med minimalt engagemang.
Val av krukor och inredningslösningar: Krukor och andra planteringslösningar spelar också en viktig roll i växtinredningen. Terraplants erbjuder en mångsidig och attraktiv produktportfölj av krukor och mosstavlor som kompletterar och förstärker den övergripande inredningsstilen. Våra produkter är noga utvalda för att passa olika inredningsstilar och kan anpassas efter specifika behov och preferenser.
Placering av växterna: Terraplants experter kan hjälpa er att strategiskt placera växterna för att skapa en harmonisk och balanserad arbetsmiljö. Större växter kan användas som blickfång i gemensamma områden och skapa en imponerande inredningsdetalj, medan mindre växter kan placeras på skrivbord för att ge en personlig touch på varje skrivbord.

Fördelar med att inreda med växter på kontoret

Att inreda med kontorsväxter har många fördelar för både arbetsmiljön och de anställda. Syftet med att inreda kontoret med växter är att skapa en arbetsplats där medarbetare trivs, mår bra och blir mer produktiva. Genom att integrera växter på kontoret kan ni uppnå flera konkreta fördelar:
Förbättrad luftkvalitet:
Växter fungerar som naturliga luftrenare genom att absorbera koldioxid och ta bort skadliga kemikalier och föroreningar från luften. Den rena luften skapar en hälsosammare arbetsmiljö som kan minska sjukfrånvaron och förbättra det allmänna välbefinnandet hos medarbetarna.
Ökad syresättning:
Genom att producera syre under fotosyntesen bidrar växterna till en bättre syresättning av kontorsluften. Den ökade syrenivån kan förbättra koncentrationen och ge mer energi till medarbetarna, vilket i sin tur kan öka produktiviteten.
Stressreducering:
Forskning har visat att närvaron av grönska och växter kan minska stressnivåerna och skapa en avslappnande atmosfär. De lugnande egenskaperna hos växterna kan hjälpa medarbetarna att känna sig mer balanserade och fokuserade under arbetet.
Förbättrad produktivitet:
En trivsam arbetsmiljö med växter kan öka medarbetarnas arbetsglädje och kreativitet. Genom att känna sig mer inspirerade och motiverade kan medarbetarna bli mer produktiva och generera bättre resultat för företaget.
Genom att välja växter som passar kontorets ljusförhållanden och underhållsnivåer samt placera dem strategiskt, kan ni skapa en harmonisk och balanserad arbetsmiljö. På Terraplants erbjuder vi er professionell hjälp för att lyckas med växtinredning. Vi hjälper er att välja lämpliga växter för ert kontor och skapa en trivsam arbetsplats där medarbetarna kan blomstra. Investeringen i växtinredning kommer inte bara att ge er ett snyggt och estetiskt tilltalande kontor utan också en hälsosam och inspirerande arbetsmiljö som främjar både produktivitet och välmående hos era medarbetare.

Funderar ni på att inreda med växter på kontoret?

Går ni i tankar av att inreda med växter på kontoret och undrar över hur ni ska ta hand om era kontorsväxter på rätt sätt? Våra växtinredare kan hjälpa er att välja växter som passar för just ert kontor och de bästa växtalternativen baserat på era preferenser och underhållsnivå. Med oss på Terraplants kan ni alltid känna er trygga med att få de bästa förutsättningarna för att skapa en harmonisk och estetiskt tilltalande arbetsmiljö. Vi förser er även med detaljerade underhållsinstruktioner för varje växt för att säkerställa att de förblir friska och livfulla.
Med lång erfarenhet av inredning med växter på kontor är vi måna om att erbjuda våra kunder kvalitet och kunskap för att skapa en hållbar, trivsam och produktiv arbetsplats. Genom att välja växter som passar era förutsättningar och med strategiskt placerad växtinredning kan ni uppnå ett snyggt resultat som ger er en bättre arbetsplats för alla medarbetare att trivas i.
Hos oss hittar ni nästintill oändliga möjligheter till att inreda med krukor och växter. Vill ni veta mer om hur ni kan förbättra arbetsmiljön för era medarbetare?

Kontakta oss för mer tips och råd om hur ni kan inreda ert kontor med växter.

Så har vi hjälpt andra kunder med växtinredning