Helio / Kaka Arkitekter

Syfte och mål

Vi ville designa en miljö där besökaren överraskas, inspireras och känner sig välkommen.

Hos Helio i Sundbyberg skall det vara lätt att hitta platser att tycka om. Som röd tråd genom hela projektet går vårt koncept ”Drömfabriken” där inredningsdetaljer i betong, stål och koppar inspireras av kvarterets industriella historia samtidigt som vi kryddar med lite drömmiga detaljer som skira textilier, mjuka former, yviga växter och pastelliga kulörer.

Tankar kring projektet

När Helio gav oss på Kaka Arkitekter uppdraget, var de väldigt tydliga med att detta skulle bli något annat än ett vanligt kontor. Här är känslan, bemötandet och uttrycket minst lika viktigt som funktionella arbetsplatser. Det har varit väldigt roligt att arbeta med en beställare som vill utmana konventionerna och ser värdet i detaljerna. Vi vill alltid arbeta nära med en växtinredare i våra projekt eftersom växter, om de används på rätt sätt, gör en miljö med trivsam, ombonad och ”färdig”. Vi vet att människor mår bättre i miljöer med växter så det handlar både om välmående och gestaltning.

Resultat

Vi har haft en bra dialog som utgått ifrån ett underlag med inspirationsbilder som vi tagit fram. Ni har ju kompetensen som vi inte har, vilka växter som trivs i de olika miljöerna som har haft väldigt olika förutsättningar med tillgång på dagsljus och dylikt. Ni har också fått extra utmaningar i och med att pandemin inneburit väldigt långa leveranstider på krukor, där har ni varit jättebra med att hjälpa till att hitta lösningar. Favoriten är ”flexplatserna” som ligger innanför cafét i entréplan. Här finns sköna platser både för den som vill sitta ihop med andra eller lite mer för sig själv. Särskilt gillar jag det stora special ritade bordet med plats att samla riktigt många!

 

Bodil Perneborn – KAKA Arkitekter

 

Fotograf: Vitoria Davidsson


Fatal error: Uncaught TypeError: count(): Argument #1 ($value) must be of type Countable|array, bool given in /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/themes/terraplants/components/blocks/image-gallery.php:3 Stack trace: #0 /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/themes/terraplants/components/blocks/index.php(22): include() #1 /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/themes/terraplants/index.php(29): require('/www/webvol12/0...') #2 /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include('/www/webvol12/0...') #3 /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/www/webvol12/0...') #4 /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/index.php(27): require('/www/webvol12/0...') #5 {main} thrown in /www/webvol12/0m/ipm2cbectq6lyx2/terraplants.se/public_html/themes/terraplants/components/blocks/image-gallery.php on line 3