At home in Stockholm!

Era tankar kring projektet / växterna, varför ni valt att ha växter?

En del av designkonceptet för Microsofts kontor på Urban Escape är naturlig variationsrikedom. Vi har hämtat inspiration från de nordiska årstiderna och naturens skiftningar. En tidlös och lugn baspalett skapar en röd tråd genom hela kontoret, med en hemma-känsla som speglar Stockholm och Sverige i material och uttryck.

Kontoret är uppdelat i fyra olika zoner som även följer våra fyra olika årstider i färger, material och givetvis växtlighet. Zonerna är döpta till Focus, Energy, Collaboration och Exploration. Vi blir påverkade av det nordiska ljuset och under året förändras vårt beteende och humör med ljuset. Därför valde vi också olika typer av växtlighet till de olika delarna av kontoret för att förstärka temat på de olika zonerna och variationen när man rör sig genom lokalerna.

Tanken bakom de fyra zonerna:

Focus: På hösten börjar skolåret och dagarna blir kortare. Det är både en tid för reflektion och nystart. När dagsljuset blir mindre, luften krispigare och färgerna varmare håller vi oss inomhus längre. Vi drar oss inåt, umgås mindre och återgår till vanor.

Energy: På våren blir dagarna längre, färgerna ljusare och vårt humör stiger. Vi söker efter solljuset och laddar. Vi umgås mer, vi träffar nya människor, vi stannar ute längre. Vi välkomnar förändring med en nyhittad energi.

Collaboration: Sommaren, plötsligt är dagarna längre än nätterna. Vi vill se alla, göra allt. Vi är mer spontana och samarbetsvilliga. Vi åker på turer och semestrar, men landar på hemmabasen mellan äventyren.

Exploration: På den kalla och mörka vintern litar vi på konstgjort ljus för att orka. Vi är aktiva utomhus, men står inte stilla så länge då låga temperaturer håller oss rörliga. Vi dras oss mot ljuset och vi hittar olika sätt att underhålla oss.

Tror ni växterna har påverkat trivsel, produktivitet, mindre stress mm för er och era kunder?

Vi ville skapa en hälsosam och hållbar arbetsplats, och där kan växter bidra  till att skapa en behaglig atmosfär och upplevelse. Det är viktigt för oss att inspireras av naturen i formgivningen och sudda ut gränserna mellan ute och inne. Där har alla balkongerna ut mot atriet verkligen hjälpt till, vilket vi också förstärkt med växtligheten i olika former.

Läs mer om projektet hos vår samarbetspartner