Skärmvägg kontor

Skärmvägg med växter för bättre arbetsmiljö

Kontakta oss

Skärmvägg med växter

Ett kontor behöver ofta ytor för återhämtning där det finns möjlighet för lugnare samtal och reflektion. Är det dessutom ett kontorslandskap kan arbetsplatserna behöva skärmas av för att ge arbetsro. Genom att satsa på en skärmvägg med växter kan ni enkelt skärma av eller rama in ytor som ni vill göra extra trivsamma och mer privata. En mobil skärmvägg med växter delar naturlig ett rum den är lätt att flytta runt och placera på ställen som behöver extra avskildhet.

Skärmväggar

Varför välja en grön skärmvägg?

En traditionell skärmvägg ger ytterligare en möbel till kontoret. Även om den fyller sin funktion så har en skärmvägg med växter så många fler kvaliteter. Här går det att dra nytta av att luften blir renare, den gröna skärmväggen bidrar till att ljudet absorberas och det skapas en trevligare estetik som ger mer harmoni till rummet. Levande växter på arbetsplatsen har överlag visat effekter som ökad produktivitet, bättre problemlösning, fokus och kreativitet. Samtidigt gör gröna växter oss mer avslappnade och mindre stressade.

Skärmvägg med växter

Växtlådor som skärmvägg

Det finns många sätt att skapa fler avgränsade ytor på en arbetsplats. Ett stort kontorslandskap kan delas in i flera avdelningar genom växtlådor i olika storlekar som skärmar av på ett naturligt sätt och blir en perfekt skärmvägg. En variant är att sätta avlånga betonglådor vid varje matbord i lunchrummet med gröna växter i som blir dekorativa skärmväggar. Stora krukor med identiska växter kan också bli intressanta som rumsavdelare och skapa en egen stil på kontoret.

Växtlådor som skärmvägg

Skärmvägg med växter

En mobil skärmvägg på hjul med växter är också perfekt som rumsavdelare i kontorsutrymmen eller för att skapa gröna oaser. Genom att använda skärmväggar som rumsavdelare i öppna kontorslandskap skapas automatiskt en känsla av avskildhet och ljudnivån dämpas. En skärmvägg med levande växter är perfekt för att avgränsa både inomhus- och utomhusmiljöer. Ett kreativt sätt att använda växtskärmar är att bygga en berså av skärmväggar. Det skapar en effekt av en lummig tropisk skog som tar bort känslan av sterilt kontor.

Dela kontor med skärmvägg

Skapa tydliga utrymmen med skärmväggar

Gröna skärmväggar kan användas för att tydligt markera olika ytor på kontoret. Exempelvis kan lådor med växter bli en skärmvägg som avgränsar soffhörnan från kontorslandskapet och på så sätt skapa två helt olika rum. Att markera köksdelen är också ett utmärkt sätt använda skärmväggar. Gröna skärmväggar dämpar slamret från bestick och tallrikar, och skapar en riktigt mysig och trivsam matsal. Även mötesrummet kan göras riktigt trivsamt med hjälp av gröna skärmväggar som ger utrymmet en mer harmonisk och avslappnad atmosfär.