Skärmvägg kontor

Skärmvägg med växter för en bättre arbetsmiljö

Kontakta oss

Få en bättre kontorsmiljö med en skärmvägg med växter

Kontor är aktiva arbetsmiljöer där det händer mycket. En bra lösning för att skapa lugna utrymmen är skärmväggar med växter. Skärmväggen gör det enkelt att snabbt kunna avskilja olika ytor och hjälper till att skapa mer privata och trivsamma rum. Till exempel för personliga möten och samtal, koncentrationskrävande uppgifter, eller för en lugn stund för att inhämta nya krafter. Gröna växter har en positiv effekt på ljudnivåer och luftkvalitet, samtidigt som de hjälper till att minska stressen på jobbet. Mobila skärmväggar med grönväxter är en sund och smart lösning när ni snabbt vill förändra utrymmen och föra in mer grönska och skönhet i arbetsmiljön.

Skärmväggar

Vilka är fördelarna med en skärmvägg med växter?

En traditionell skärmvägg är kanske en smart kontorsmöbel som erbjuder möjligheter till förändring och avskärmning av utrymmen. En grön skärmvägg med växter erbjuder däremot många fler värden.

Till att börja med så är en skärmvägg med växter otroligt fin – sett ur ett rent estetiskt perspektiv. Det är vanligt att de anställda vill ha någonting grönt och levande i arbetsmiljön som kontrast till de sterila kontorsväggarna. Växterna för in liv och skönhet, samtidigt som de för med sig många positiva hälsoeffekter. Till exempel tillför de fukt och syre, samtidigt som de fångar upp ohälsosamma partiklar i luften. Det ger ett totalt sett bättre inomhusklimat, vilket bidrar till friskare och mer produktiva medarbetare.

Se exempel på vackra skärmväggar

Skärmvägg med gröna växter för förbättrad arbetsmiljö

En skärmvägg med växter blir också en naturlig ljudabsorbent. Växternas blad dämpar effektivt alla störande ljud och brus som stressar och tröttar ut oss på kontoret. En grön skärmvägg leder också till att minska stressen, samtidigt som medarbetarnas välmående ökar. En grön skärmvägg med levande växter ger även en känsla av naturen – vilket har tydliga hälsoeffekter.

Vi återhämtar oss bättre i en grön miljö, och enligt forskning så minskar stressen med mer än 40 % när det finns gott om gröna växter på kontoret. En grön skärmvägg med levande växter ger alltså inte bara mer flexibilitet i kontorsmiljön, den främjar dessutom hälsa och välmående.

Skärmvägg med växter

Växtlådor som skärmvägg

Det finns många smarta sätt att ta till för att skapa fler avgränsade ytor på en arbetsplats. Förutom att använda rena skärmväggar går det även att dela in större kontorslandskap i mindre avdelningar med hjälp av växtlådor i olika storlekar. Växtlådorna står på hjul och kan lätt flyttas runt för att skärma av olika utrymmen på ett naturligt sätt. Till exempel för att ge en grön och stillsam miljö i lunchrummet. Eller för att dela av olika kontorsutrymmen så att det blir lättare att prata och samarbeta utan att störa andra. Varför inte skärma av ett bord och några stolar med hjälp av växtlådor för att få en stillsam och privat mötesplats för personliga möten och kreativa samtal?

Att ha flera växtlådor på rad med stora växter sida vid sida kan även ge samma effekt som en grön och fyllig häck, fast inomhus. Det går också att hänga vajrar från taket som hjälper till att ge de gröna växterna möjlighet att klättra och växa på höjden. Det ger samma tropiskt gröna känsla som en hel växtvägg, fast på ett enklare sätt och med en mindre budget. Att skapa gröna skärmväggar med hjälp av växtlådor ger ännu mer flexibilitet och grönska till kontorsmiljön.

Mer grönska på kontoret med en skärmvägg med växter

En grön skärmvägg med levande växter är ett effektivt sätt att se till att få in mer grönska inomhus. Den gröna skärmväggen skapar inte bara samma positiva effekter som gröna inomhusväxter gör för en arbetsplats, utan är även ett bra sätt att optimera ytor på som kanske är små men som man vill få in mer grönska på.

Eftersom skärmväggen med växter står på hjul blir den en rörlig växtvägg som kan placeras där den gör som mest nytta. Beroende på var det behövs ett avskärmat utrymme kan skärmväggen enkelt rullas till den plats där det behövs mer avskildhet, eller kanske rogivande grönska. Det blir också något av ett rörligt och levande konstverk. Att konstruera en grön skärmvägg är som att måla med växter och få en levande tavla som ständigt förändras och ger nya upplevelser. En mobil grön skärmvägg hjälper till att skapa gröna oaser och stillsamma bersåer med lugna ljudnivåer och lummig grönska. Det är ett fantastiskt sätt att effektivt dölja de tråkiga kontorsmiljöerna och samtidigt fylla arbetsplatsen med grönska. Vi mår bättre av att vara ute i naturen. Men har vi inte möjlighet att jobba ute, är en grön skärmvägg med växter det perfekta sättet att ta in naturen på kontoret.

Dela kontor med skärmvägg

Skapa tydliga och avskilda utrymmen med skärmväggar

Det blir allt vanligare med öppna kontorslandskap. Medan det främjar samarbete och kommunikation, gör de öppna arbetsmiljöerna det också svårare att finna mer avskilda utrymmen med möjlighet till att jobba mer koncentrerat, eller att ha mer privata samtal. Många föredrar också att ta små vilopauser i fred för att kunna jobba fokuserat hela arbetsdagen. Vi människor behöver ibland enskildhet för att kunna förbli effektiva. Här är gröna skärmväggar med växter ett perfekt sätt att tydligt markera och avskärma olika ytor på kontoret. Skärmväggen gör det möjligt att förvandla loungen till ett privat utrymme, eller att fylla det skramliga lunchrummet med ljuddämpande grönska. Vilket är något som höjer både trivseln och mysfaktorn när medarbetarna sätter sig ned för en lugn mat- eller fikastund. Med skärmväggen blir det också lättare att ta hänsyn till – och skapa – enskilda utrymmen för viktiga möten och kreativa idéutbyten. I sådana mötesplatser bidrar grönskan från de levande växterna till en avslappnande, stärkande och kreativ atmosfär.

Vi hjälper er med era skärmväggar och gröna växter till kontoret

Terraplants har arbetat med levande växter och gröna skärmväggar sedan 1967. Under den tiden har vi hjälpt nästan tusen företag till en grönare, vackrare och friskare arbetsmiljö med hjälp av växter och växtinredning. Vi utgår från varje kunds unika behov och skräddarsyr våra gröna växtlösningar med hänsyn till kundens egna förutsättningar och önskemål. Det kostar ingenting att ha ett möte med våra kunniga växtinredare för att diskutera alla möjligheter. Därefter får ni ett kostnadsfritt förslag på vad som går att göra med växter i just er arbetsmiljö. Ni väljer själva om ni vill hyra eller köpa de gröna skärmväggarna eller växterna. Förutom leveransen får ni en löpande personlig växtservice med en dedikerad servicetekniker som alltid är den som tar hand om just era växter och gröna skärmväggar. Hör av er till oss om ni vill veta mer om hur ni kan skapa en smartare, grönare och sundare kontorsmiljö med hjälp av gröna skärmväggar med växter.

Kontakta oss