Växtvägg inomhus från Terraplants

Terraplants växtväggar inomhus

Att investera i en levande växttavla eller växtvägg inomhus ger en förbättrad inomhusmiljö på naturlig väg som alla kan dra nytta av. Vi designar växtväggar och mossväggar som antingen går att köpa eller hyra där växtväggen inomhus skräddarsys efter varje kunds förutsättningar och behov. Terraplants erfarna personal sköter sedan om växterna kontinuerligt och ser till att er växtvägg inomhus alltid är i toppform. En vacker växtvägg passar mycket bra i offentliga rum, större foajéer eller konferensrum eftersom den ökar trivseln och arbetsmiljön utan att ta för stor plats.

Hur fungerar en växtvägg inomhus?

En växtvägg inomhus har ofta ett inbyggt vattensystem där växterna är planterad i ett växtunderlag som består av sten, jord eller vatten. Underlaget ligger på ytan av ramen och själva växtväggen består av olika plastmoduler som oftast är tillverkade i rektangulär form. Växtväggar inomhus producerar rengjord luft och är ett bra sätt att naturligt integrera växter i arbetsplatsens inredning. En växt som passar både till växtväggar inomhus och växttavlor är evergreen som har ett neutralt utseende samtidigt som den är hållbar. Bra alternativ för växtvägg inomhus är husväxter eller tropiska växter eftersom de grönskar året om.

Mossvägg

Ett alternativ till växtväggar inomhus och växttavlor är mossvägg som ni kan hyra eller köpa. Mossa är ett mycket flexibelt material som inte kräver mycket underhåll. Mossan kommer dessutom i olika färger och former vilket gör att det går att vara mer kreativ med en mossvägg. Om det inte finns plats i lokalen för flera krukväxter kan ni istället komplettera med en mossvägg eller växttavlor. Eftersom mossa är mjukt och formbart kan den lätt formas till företagets logotyp eller speciella skyltar som passar in i er företagsidé. En mossvägg kan alltså bli ett mycket dekorativt och effektivt inslag på arbetsplatsen. Den har dessutom en ljudabsorberande effekt och passar därför bra i lokaler med stor rymd.

Vi har lång erfarenhet av att skapa mossväggar och kan visa er flera exempel på kreativa och spännande lösningar som kan passa i era lokaler. Alla våra mossväggar är dessutom beprövade och brandklassade.

Vilka fördelar finns det med en mossvägg?

En mossvägg kan kombineras och designas på ett oändligt antal sätt. Mossväggen kan utformas med er företagslogotyp i mitten men kan också användas istället för vanliga tavlor med flera mosscirklar som täcker väggen i olika färger. Förutom att vara ett grönt alternativ till konst blir en mossvägg som mest effektfull när den får bli en hel växtvägg inomhus i en hotellobby eller stor reception. En mossvägg tar inte upp något golvutrymme och kan täcka i princip vilken vägg som helst. Installationen är enkel och en mossvägg behöver precis som en växttavla inte vattnas och är inte beroende av ljus för att trivas. Det är också enkelt att flamskyddsbehandla en mossvägg.

Inreda med växttavla

En växttavla kan precis som en mossvägg och en växtvägg inomhus ersätta tavlor och andra väggprydnader på ett smakfullt sätt. En växttavla ger liv till rummet och skapar övervägande positiva reaktioner då den har en koppling till naturen. En växttavla kan fyllas på med många olika växter vilket ger den ett spektakulärt utseende. Växttavlan tar inte heller upp något golvutrymme och är enkel att installera. Den behöver inte vattnas eller kopplas till el för att överleva, frodas och må bra.