Kontorsväxter för bättre arbetsmiljö

Kontakta oss

Hyra kontorsväxter

Funderar ni på att skaffa företagsväxter till arbetsplats? På Terraplants har vi specialiserat oss på att hyra ut kontorsväxter. När ni anlitar oss för att inreda med växter på kontor bistår vi med företagsväxter, krukor samt växtservice. Våra växtinredare har koll på det senaste inom växter för kontor och inredningen med kontorsväxter sker på ett smakfullt sätt. Ni kan boka ett kostnadsfritt möte med oss. Väljer ni att anlita oss levererar vi sedan växterna och ger växtservice utan kostnad - oavsett om ni väljer att hyra eller köpa de växter som kontoret behöver. Vi håller kontorsväxterna i topptrim under hela hyresperioden. Växter på kontor som inte längre fyller sin funktion som prydnadsväxter byter vi ut.

Växtservice med kvalitet

För oss är det viktigt att ta hand om alla våra kunder och att ni trivs med de företagsväxter vi levererar. Vi utför alla uppdrag med stor noggrannhet och vi är experter på att ta hand om och att underhålla kontorsväxter. De växter ni har på kontoret ska passa in i er miljö och ni ska trivas med hur vi arrangerar dem. Vår erfarenhet av växtservice sträcker sig mer än 40 år tillbaka och vi har hjälpt över 500 företag med företagsväxter och växtinredning. Var och en av oss har spetskompetens när det gäller blommor, växtservice och olika typer av växtinredningar. Tillsammans strävar vi efter att vara det självklara valet när ni vill inreda er arbetsplats med företagsväxter genom att erbjuda kunskap och kvalitet.

Kvalitet och miljöpolicy

Eftersom vår styrka inom växtservice är kvalitet så har vi även skapat en kvalitetspolicy för företagsväxter som vi är noga med att följa. Policyn består av sex punkter som handlar om att vår personal ska vara utbildad och miljömedveten inom växtservice samt att våra kontorsväxter ska utgöra en så liten belastning på natur och miljö som möjligt.

När vi arbetar med växter för kontor tillämpar vi också källsortering inom ramen för den växtservice vi utför i kontorslokalerna. Allt växtavfall från kontorsväxter går direkt till kompostering för att kunna brytas ner igen i naturen. När vi tar hand om växter på kontor och utför växtservice arbetar vi endast med biologiska bekämpningsmedel och miljöprodukter för att motverka giftspridning i naturen. Vi följer också gällande miljölagstiftning och andra krav på hantering av kontorsväxter.

Terraplants är dessutom med i Stockholms klimatpakt där vi aktivt arbetar tillsammans med Stockholms stad och andra företag som är verksamma i staden. Syftet är att få ner klimatpåverkan från exempelvis företagsväxter och växtservice till så låga nivåer som möjligt.

Fördelar med kontorsväxter

Vid det här laget vet vi att växter på kontor har en stor inverkan på hur de som arbetar där trivs på jobbet. I den nordiska kulturen värderar vi naturen högt och en arbetsplats där kontorsväxter har integrerats med arbetsplatsen och planerats som en naturlig del av inredningen ger ett professionellt intryck. Företagsväxter på arbetsplatsen har visat sig bidra till minskad trötthet och irritation samt mindre spänning och ångest. Kontorsväxter skapar en levande miljö som kan stimulera fantasin och kreativiteten hos medarbetare. Produktiviteten ökar också då växter på kontor förbättrar luftkvaliteten. Kontorsväxter är helt enkelt ett bra knep för att förbättra arbetsmiljön och värna om alla medarbetares välbefinnande.

Inkludera kontorsväxter i arbetsmiljöarbetet

Eftersom företagsväxter har visat sig vara en så viktig del av personalens välmående och vad som presteras är det nödvändigt att planera för växter på kontor som en naturlig del av inredningen och utformningen av lokalen – både vid flytt och ombyggnationer. Växtlighet bör helt enkelt behandlas som vilken annan viktig fråga som helst vad gäller arbetsmiljön eftersom företagsväxter både minskar sjuktalen och ökar produktiviteten. En modern arbetsplats bör alltså på ett självklart sätt arbeta med företagsväxter för att medarbetarna ska trivas så bra som möjligt och prestera bättre.

Växtservice för kontorsväxter

Anlita Terraplants när ni vill få ert företag att blomstra. Vi har en växtservice som gäller oavsett om ni väljer att hyra eller köpa växter för kontoret eller redan har befintliga företagsväxter på kontoret som behöver tas omhand. Då vi har som mål att alltid erbjuda växtservice med hög kvalitet blir ni tilldelad en personlig växttekniker som en hållbar lösning för både växterna på kontoret och er som kund. Vår växtservice utförs kontinuerligt och inkluderar

  • Beskärning och bevattning av kontorsväxter
  • Näringstillförsel till utplacerade företagsväxter
  • Rengöring av alla företagsväxter
  • Regelbundna skadedjurskontroller

Vi erbjuder även utbyte av kontorsväxter som har förlorat sitt värde i vår växtservice, helt utan kostnad. Det är en så kallad växtgaranti som gäller förutsatt att växterna på kontoret finns kvar på sin ursprungliga plats i samma skick som vid installationen. Den här växtservicen gäller alltså inte för kontorsväxter som placerats på ett annat ställe eller skadats genom oaktsamhet.